CONNECT WITH ME
     
YouTube Tips met DusDavid (Video Interview)
YouTube Tips met DusDavid (Video Interview)

Een interessant gesprek met “DusDavid” David Harms over YouTube tips. David is een Nederlandse YouTube pioneer (of zoals hij het zelf noemt: een YouTube dinosaurus!), en het was dan ook heel erg leuk om hem vragen te stellen over YouTube en algemene video tips. David deelt openhartig tips: over je intro, de lengte van je video, video delen via social media, tijdstip van uploaden, YouTube analytics, en nog veel meer. Je merkt het aan alles: David is dol op video, succes, en het delen van kennis met anderen!

Deel je video met iedereen die je kent

Ook al heb je maar een handje vol volgers, deel je video altijd! Als je video content goed is, zullen mensen het vanzelf gaan delen zegt David. En zo groeit jouw YouTube kanaal.

Trek op aan iemand die ietsje groter is

Samenwerking tussen YouTubers is voor beide partijen erg interessant zegt David. Je zult zien dat er een soort kruisbestuiving ontstaat tussen verschillende publieken – en zo kun je je YouTube kanaal groeien.

Zet je video op YouTube op de juiste tijd

Als je een groep abonnees hebt opgebouwd, kun je het beste een nieuwe video plaatsten op een moment dat je kijkers online zijn. David probeert er voor te zorgen dat zijn video’s kort na schooltijd op YouTube staan, zodat schoolgangers zijn video bovenin de inbox krijgen als ze na school YouTube checken.

Hou je intro’s kort

Als je nog weinig abonnees hebt, is het het beste om meteen te beginnen met je video – en geen lange intro met muziek vooraf te spelen. David zegt dat het makkelijk in analytics terug te zien is dat geen of korte intro’s het beste werken.

Interview DusDavid, Bekende YouTuber David Harms

videomarketing 60 minuten pelpina trip boek

Boek: Videomarketing in 60 minuten

Ik schrijf over YouTube content tips en mijn gesprek met David Harms, en nog veel meer andere experts en video strategie voorbeelden, in mijn boek “videomarketing in 60 minuten,” wat gepubliceerd is door uitgeverij Haystack in samenwerking met Frankwatching.com.
Meer hier.

Leave a reply


6 × = six